PRIREDBA DOBRODOŠLICE ZA BUDUĆE PRVAČIĆE


Utorak, 12 Juna, 2018

Povodom upisa djece koja ove godine upisuju prvi razred osnovne škole, danas je u prostorijama Osnovne škole „Peti oktobar“ održana prigodna priredba. Stariji učenici priredili su priredbu dobrodošlice ovogodišnjim prvačićima, želeći im na taj način uljepšati prvi dan boravka školi, ali i prenijeti sve ono što ova škola nudi svojim učenicima kao obrazovna i odgojna ustanova.

Današnjoj priredbi prisustvovali su roditelji, nastavnici, pedagozi i učenici ove osnovne škole, a priredbu dobrodošlice, skupa sa svojim učiteljicama, marljivo su pripremali učenici iz viših razreda za vrijeme vannastavnih aktivnosti u toku ove školske godine. U zanimljivom programu, uz veselo druženje, pjesmu i ples, izvedeno je nekoliko recitacija i igrokaza. Osnovnu školu „Peti oktobar“ od naredne školske godine pohađaće 59 prvačića, koji će biti raspoređeni u dva odjeljenja, uključujući i područne škole u Zdeni i Starom Majdanu.

Nakon upisa i održane priredbe, u narednim danima organizovaće se mala škola za prvačiće koja će poslužiti za međusobno upoznavanje ali i druženje budućih prvačića.

PRIREDBA DOBRODOŠLICE ZA BUDUĆE PRVAČIĆE

Sanski Most |