PROGLAŠENI NAJBOLJI UČENICI I NASTAVNICI

U organizaciji Osnovne škole “Fajtovci”, danas je u prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu održana završna smotra znanja, stvaralaštva i sporta učenika sanskih osnovnih škola pod nazivom “Domovina u mom srcu”.

Radi se o tradicionalnom događaju koji se organizira po završetku školske godine, u kojem učestvuju učenici svih sedam osnovnih škola, a u sklopu smotre upriličena je i dodjela diploma i priznanja najuspješnijim učenicima koji su predstavljali Općinu Sanski Most na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz znanja, stvaralaštva i sporta, te nastavnicima koji su uspješno pripremali učenike za takmičenja. Svake godine domaćin ovoj smotri bude neka od sanskih škola, a ove godine završni događaj je organizovala Osnovna škola „Fajtovci“.

Prisutnima se obratio načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović. Općinski načelnik je čestitao nagrađenima, a kao nagradu za ostvarene rezultate najuspješnijim učenicima je uručio knjigu. U ime domaćina prisutne je pozdravila i direktorica Osnovne škole „Fajtovci“ Zinajda Hadžić, koja je istakla važnost njegovanja nauke i znanja, a posebnu zahvalnost uputila je svima koji na bilo koji način učestvuju u odgojno-obrazovnom procesu budućih generacija učenika, posebno njihovim roditeljima i nastavnicima. Na ovoj svečanoj manifestaciji upriličen je i prigodan kulturno-umjetnički program, u kojem se svaka škola predstavila sa folklornim, dramskim, glumačkim i muzičkim izvedbama. Ovaj tradicionalni događaj održan je pod pokroviteljstvom općine Sanski Most i općinskog načelnik Farisa Hasanbegovića.

PROGLAŠENI NAJBOLJI UČENICI I NASTAVNICI

| Vijesti |