PROJEKAT ZA ŽELJEZNIČKO NASELJE

PROJEKAT ZA ŽELJEZNIČKO NASELJE

Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine finansiraće izgradnju i uređenje putne infrastrukture u Željezničkom naselju, a u ovaj projekat biće uloženo 310 hiljada maraka iz državnog budžeta.

Tim povodom u Sarajevu su boravili načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Redžo Kurbegović, a njih je u svom kabinetu primio resorni ministar, Ismir Jusko. Tim povodom potpisan je ugovor o finansiranju pomenutog projekta, čime će se konačno riješiti najveći komunalni problemi žitelja ovog sanskog naselja. Istaknuto je kako velike zasluge pripadaju Kurbegoviću, koji je za ovaj projekat lobirao pri pomenutom državnom ministarstvu , a uz pomoć općinskog načelnika i lokalne administracije urađen je i kandidiran cjelokupni projekat .

Ovom prilikom je istaknuto kako političke razlike i pripadnost različitim političkim partijama nikada ne smiju biti prepreka da se radi za interes i dobrobit svih građana. Podsjećamo da je u proteklom periodu u Željezničkom naselju izgrađena kanalizaciona mreža i na taj način je riješen ovaj komunalni problem. U narednom periodu uslijediće uređenje putne infrastrukture nakon čega će ovo sansko naselje biti jedno od najljepših i najuređenijih na području sanske općine.

 

PROJEKAT ZA ŽELJEZNIČKO NASELJE

| Sanski Most |