PROJEKTI U LUŠCI PALANCI I KAMENGRADU

PROJEKTI U LUŠCI PALANCI I KAMENGRADU


Petak, 15 Septembra, 2017

Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica finansiraće nekoliko projekata u općinama Sanski Most i Bosanski Novi i radi se o projektima koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života povratničke populacije.

Ugovore o ovim projektima danas su sa resornim federalnim ministrom, Edinom Ramićem, potpisali načelnici pomenute dvije općine, Faris Hasanbegović i Miroslav Drljača. Konkretno, kada su pitanju projekti u Sanskom Mostu, Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica izdvojiće 100 hiljada maraka za asvaltiranje glavnih ulica u Lušci Palanci, a treba istaći kako je u budžetu Općine Sanski Most planirano isto toliko sredstava u ove svrhe. Čekuje se da radovi započnu odmah nakon što se izaberu izvođači.

Pored toga, 15 hiljada maraka iz federalnog budžeta biće izdvojeno za izgradnju mjesne crkve u Majkić Japri, a 35 hiljada maraka usmjeriće se ka izgradnji vodovoda u Mjesnoj zajednici Kamengrad. „Radi se o veoma značajnim projektima i ovom prilikom bih zahvalio na podršci i razumjevanju federalnom ministarstvu i ministru Ramiću.“, istakao je načelnik Hasanbegović.

Realizacija pomenutih infastrukturnih projekata na području Lušci Palanke i Kamengrada imaće veliki značaj kada je riječ o poboljšanju životnih uslova mještana koji žive u ovom dijelu Općine Sanski Most.

PROJEKTI U LUŠCI PALANCI I KAMENGRADU

Sanski Most |