PROJEKTI U VRHPOLJU I HRUSTOVU

PROJEKTI U VRHPOLJU I HRUSTOVU


Utorak, 31 Oktobra, 2017

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, skupa sa saradnicima, obišao je građevinske radove na lokalitetu Hodžići, u Mjesnoj zajednici Vrhpolje, gdje se zbog pojave klizišta gradi makadamska zaobilaznica.

Klizište koje se aktiviralo uslijed vremenskih nepogoda, zatrpalo je raniji put te onemogućilo poljoprivrednike da dođu do svojih parcela. Zbog toga se pristupilo probijanju nove trase u dužini od 800 metara, te se na taj način omogućilo vlasnicima imanja da radnim mašinama dođu do svojih parcela. Vrijednost ovog projekta iznosila je 35 hiljada maraka. Istovremeno, asvaltiran je i lokalni put u dužini od 200 metara i širine četiri metra na području zaseoka Begići, Mjesna zajednica Hrustovo, kojim je izvršeno spajanje putnih pravaca u ovom mjestu sa regionalnim putem R-410 i radi se o projektu čija vrijednost iznosi 20 hiljada maraka.

Inače, oba navedena projekta dio su druge faze programa FERP kojim se obnavlja putna infrastruktura stradala tokom poplava u maju 2014. godine. Ovim radovima, prema riječima koordinatora projekta, Ernada Seferovića, pomenuta faza programa FERP privodi se kraju.

PROJEKTI U VRHPOLJU I HRUSTOVU

Sanski Most |