PROMOCIJA ČASOPISA „ŽIVOT“

Promocija časopisa za kulturu i književnost „Život“, održana je danas u prostoru Gimnazije u Sanskom Mostu, a cilj ovog događaja bilo je populariziranje ovog časopisa među srednjoškolcima.Izdavač časopisa je Društvo pisaca BiH, a organizatori današnje promocije bili su Narodna biblioteka i izdavačka kuća „Kalem“ iz Sanskog Mosta.

O časopisu su govori književnici Amir Talić i Muhidin Šarić, kao i urednik ovog lista, Almir Bašović. Istaknuto je kako je časopis je u ediciji Društva pisaca BiH još od njegovog osnivanja 1952. godine u Sarajevu, a nakon višegodišnje pauze, novo svjetlo dana ugledao je 2007. godine.

Časopis sa dugom tradicijom slavnih imena urednika poput Meše Selimovića, Maka Dizdara, Alije Isakovića, Miljenka Jergovića i Veselka Koromona nastavio je sadašnji urednik Almir Bašović.

Istaknuto je kako se u pripremi nalazi i online izdanje e-časopisa „Život“ koju priprema Društvo pisaca BiH a na kojem će se naći sva dosadašnja izdanja časopisa, a pored bosanskohercegovačke drame i proze moći ćete pronaći i 30 prikaza novih knjiga, sirijsku književnost stvaranu u ratu, te suvremenu austrijsku književnost i dvojezično (njemački-bosanski) izdanje Sarajevskih dana poezije.

PROMOCIJA ČASOPISA „ŽIVOT“

| Vijesti |