PROMOCIJA KNJIGE „SUZE MOJE MAJKE“

PROMOCIJA KNJIGE „SUZE MOJE MAJKE“


Srijeda, 20 Septembra, 2017

Narodna biblioteka, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most, i knjižara Kalem, organizuju promociju knjige pod nazivom „Suze moje majke“, autora Elhada Karadžiće. Promocija ovog djela u našem gradu održaće se u petak,(22.09.) u sali općinske vijećnice u zgradi Šip-a. Radi se o logoraškoj ispovijesti Elhada Karadžića a koji je prošao torture zloglasnog logora Manjača kod Banja Luke.

“Suze moje majke” je autentično svjedočenje autora o jednom vremenu, vremenu pakla, koja govori o zlodjelima koja su se desila na našim prostorima u periodu rata, i jačanju svjesti i vjere kod mlađih generacija. Radnja ove knjige obuhvata period od početka 1992. godine, autorovog boravka u Sarajevu sa svojoj ženom koja je bila u drugom stanju, i u očekivanju prve prinove u porodici, pa do izlaska iz logora. Međutim, sve će se odigrati sasvim drugačije nego što je mladi bračni par zamišljao.

Desila se agresija na državu Bosnu i Hercegovinu, a glavni grad a kasnije i mnogi drugi su bili pod okupacijom. Sav taj nezaboravni put koji je doživio i preživio sa svojoj porodicom, svi ti ožiljci i opekotine autora nisu pokolebali, nego još više osnažili i učvrstili za buduća vremena. Svi podaci koji se nalaze u knjizi su istiniti i jako zanimljivi i poučni, prvenstveno za mlađu populaciju. Autor je rođen u Sanici a trenutno živi u Njemačkoj.

PROMOCIJA KNJIGE „SUZE MOJE MAJKE“

Sanski Most |