PROMOCIJA ROMANA AZRE KURBEGOVIĆ

PROMOCIJA ROMANA AZRE KURBEGOVIĆ


Ponedjeljak, 8 Oktobra, 2018

U velikoj sali Kina „Sana“ sutra će u 19 sati biti održana promocija romana „Kroz ratni pakao sa sinom u naručju“, čija je autorica Azra Kurbegović.

Ovaj događaj je jedan u nizu kojima će biti obilježen 10. oktobar, Dan Općine Sanski Most. Roman Azre Kurbegović potresno je svjedočanstvo o ratnom paklu i stradanju mještana Hrustova tokom napada i agresije na ove prostore1992. godine. Autorica je u to vrijeme bila mlada majka koja je svjedočila zvjerskim ubistvima i protjerivanju najbližih članova svoje porodice, mještana, rušenju i paljenju Hrustova.

Roman je autobiografski i govori o tome koliko jedna majka može biti hrabra i odlučna u namjeri da zaštiti vlastito dijete, ali i da pomogne drugima. Također, njegova velika vrijednost je i u tome što je, kroz vlastito sjećanje, Azra opisala strahote i stradanja mještana Hrustova. O prvom romanu Azre Kurbegović pohvalno se izrazio i recenzent, Mustafa Smajlović, inače poznati novinar i književni kritičar, koji je istakao kako se ovaj roman čita u jednom dahu.

” Ovaj autobiografski roman će vrlo brzo naći svoje mjesto u dušama i memoriji svojih čitalaca, ne samo zbog istine koju brani od zaborava, već i zbog snage i ljepote riječi kakvu može samo napisati ljubav majke prema djetetu.“, napisao je Smajlović u svojoj recenziji. Roman „Kroz ratni pakao sa sinom u naručju“  je, čim se pojavio, naišao na izuzetan prijem kod čitalaca i zanimljivo je kako je prvo izdanje u cvrlo kratkom roku rasprodato.

Zvanična promocija romana biće održanba sutara u prostoru gradskog kina s početkom u 19 sati i ovim putem pozivaju se građani da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

 

 

PROMOCIJA ROMANA AZRE KURBEGOVIĆ

Sanski Most |