PRVA GENERACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA PREUZELA SVOJE DIPLOME

PRVA GENERACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA PREUZELA SVOJE DIPLOME


Četvrtak, 13 Juna, 2019

Prva generacija medicinskih tehničara danas je svečanom dodijelom diploma okončala obrazovanje u Mješovitoj srednjoj školi. 34 učenika danas je zaluženo primilo diplome o završenom srednjoškolskom obrazovanju, zvanje ”Medicinski tehničar”.

Ovo je prva generacija medicinske škole u Sanskom Mostu. Prije četiri godine menadžment Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu odlučio se na uvođenje zanimanja ”Medicinski tehničar” po EU VET programu, zbog velikog interesovanja djece iz osnovnih škola, roditelja ali i potrebe tržišta rada i interesa lokalne zajednice. U ovoj generacij bilo je mnogo odličnih učenika, ali se među njima izdvojila Amina Omanović, koja je ujedno i učenik generacije, te joj je uručeno posebno priznanje.

Među odličnim učenicima bili su i oni koju su se pokazali u humanom radu ali i u sportu. Kao sportista generacije izabrana je atletičarka Nudžejma Šupuk.

Medicinski tehničari ove generacije pokazali su zavidne rezultate, te kako kaže njihov razrednik Jasmin Zukanović, podigli visoku ljestvicu za nadolazeće generacije. Ovim putem čestitamo svim maturantima, te im želimo mnogo sreće u budućem školovanju i životu.

PRVA GENERACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA PREUZELA SVOJE DIPLOME

Sanski Most |