PRVA PRVENSTVENA POBJEDA ŽNK „SANA 2014“

PRVA PRVENSTVENA POBJEDA ŽNK „SANA 2014“


Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2017

Ženski nogometni klub „Sana 2014“ uknjižio je prve prvenstvene bodove nakon što je u prvenstvenoj utakmici, u proteklu nedjelju, nadigrana ekipa ŽNK „Brotnjo“ iz Čitluka.

Sanjanke su slavile rezultatom 3:1 te prikazale kvalitetnu i borbenu igru. Ispostavilo se kako je poraz na domaćem terenu od ekipe „Troglava“ iz Livna za Sanjanke bio samo loš dan, jer je sedam dana poslije, protiv boljeg i kvalitetnijeg protivnika ostvarena uvjerljiva pobjeda. Sanjanke su od prvog minuta nametnule svoj stil igre i gospodarile terenom, dok su se gošće opredjelile za odbranu i kontranapade. Već u desetom minutu utaklmice Sanjanke su povele, nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Precizna s bijele tačke bila je Elvira Aličić, nad kojom je i učinjen prekršaj.

Domaće igračice se nisu zadovoljile minimalnom prednošću, te su u prvom poluvremenu postigle još jedan gol, koji je postigla Selmina Grbić nakon odličnog individualnog prodora. Drugo poluvrijeme je donijelo otvoreniju igru gošći, ali je nade gošći još jednim sjajnim prodorom i pogotkom presjekla Elvira Aličić. Gostujuće igračice se tada oslobađaju pritiska i konkretnije prijete golu domaćih, a njihovi napori su nagrađeni pogotkom kojeg je postigla Vesna Mandžo.

Ispostavilo se kako je to bio i konačan rezultat ove prave prvenstvene utakmice, a trener gostujućih igračica, Leonardo Korać, sportski je čestitao pobjedu domaćina. Poslije utakmice u svlačionici domaćih igračica sasvim suprotna slika nego prije sedam dana, umjesto suza i tuge, slavlje i pjesma. Trener ŽNK „Sana 2014“, Besim Burnić, bio je prezadovoljan igrom i borbenošću svoga tima. Za razliku od prvog susreta domaće nogometašice su ovaj put igrale bez grča i pružile lepršavu i efikasnu igru koja je zadovoljila ukuse sanske publike.

PRVA PRVENSTVENA POBJEDA ŽNK „SANA 2014“

Sanski Most |