PRVA SANSKA ŠKOLA OBILJEŽILA DAN ARMIJE

Osnovna škola Prva sanska škola organizovala je danas obilježavanje Dana Armije RBiH. Za učenike ove obrazovne ustanove upriličeno je prigodno predavanje, na kojem su o ovom historijskom datumu, važnosti njegovanja kulture sjećanja iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, govorili demobilisani borci i nosioci najviših ratnih priznanja Armije BiH.

Ovaj događaj okupio je učenike ove škole, koji su zajedno sa svojim razrednim starješinama, imali priliku da se upoznaju o važnosti obilježanja Dana Armije, te njenom značaju za odbranu i opstojnost države BiH. O tome su govorili bivši borci, dobitnici najviših ratnih priznanja, koji su naglasili kako ovakvi događaji imaju za cilj mladim generacijama prenijeti priču o hrabrosti i herojstvu Armije BiH.

Učenici su imali priliku i pogledati neke od ratnih eksponata, koje čine stalnu postavku u muzeju oslobodilaca Sanskog Mosta.  Bitno je naglasiti kako je ovaj značajan datum, koji je garant opstojnosti Bosne i Hercegovine, obilježen dostojanstveno i u skladu sa vrijednostima koje je Armija njegovala od samog osnivanja.

 

PRVA SANSKA ŠKOLA OBILJEŽILA DAN ARMIJE

| Sanski Most |