PRVOMAJSKO SLAVLJE U SANSKOM MOSTU

PRVOMAJSKO SLAVLJE U SANSKOM MOSTU

Tradicionalno, centralna svečanost obilježavanja Prvog maja, međunarodnog praznika rada u Sanskom Mostu, organizovana je na lokalitetu vrela rijeke Zdene, a za razliku od prošle godine, izletnike i posjetioce poslužilo je i lijepo vrijeme.

Na ovom popularnom sanskom izletištu okupio se značajan broj građana kako bi oživio tradiciju prvomajskih okupljanja na izvorištu Zdene. Inače, lokalitet izvora ove lijeve pritoke rijeke Sane, decenijama je bilo mjesto gdje su se organizovali prvomajski uranci i proslave Međunarodnog praznika rada.

Organizator manifestacije obilježavanja Prvog maja, kao i ranijih godina, bila je Mjesna zajednica Zdena, a pokrovitelj događaja Općina Sanski Most. Prisutnima se predstavilo Kulturno umjetničko društvo „Zdena“, a doprinos obilježavanju praznika i ove godine dale se vrijedne članice Udruženja žena „Izvor“.  Okupljeni posjetioci počašćeni su ručkom, kolačima i kafom, a priređen je i zabavni program. Prisutnim posjetiocima čestitku je uputio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

Na vrelu rijeke Zdene prvomajsku proslavu su organizovali i članovi, aktivisti i simpatizeri Socijaldemokratske partije Sanski Most. Prvomajske praznike Sanjani su proslavili i na drugim mjestima, mahom na brojnim sanskim izletištima i destinacijama u prirodi.I ove godine,

Prvi maj je bio prilika da se građani na trenutak oslobode svakodnevnih briga koje ih muče, da se provesele i opuste u krugu porodice i prijatelja.Međunarodni praznik rada obilježen je danas širom svijeta, a podsjetimo da je ustanovljen u znak sjećan ja na 1. Maj 1886. Godine kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice zahtjevajući bolje uslove rada i osmosatno radno vrijeme.

PRVOMAJSKO SLAVLJE U SANSKOM MOSTU

| Sanski Most |