RADNICI PODNIJELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA

RADNICI PODNIJELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA


Ponedjeljak, 5 Marta, 2018

Grupa bivših radnika firme „Sanatel“ iz Sanskog Mosta, podnijela je danas krivičnu prijavu protiv vlasnika ove firme, Afana Šupuka, a obratili su se i Kantonalnoj inspekciji rada te Odjeljenju poreske uprave u Sanskom Mostu.

Radnici tvrde kako im od jula 2017. godine nisu isplaćene zarađene plate niti su im uplaćivane obaveze prema društvenim fondovima. Prema riječima Adise Kozarac, koja je četiri godine radila kao poslovođa u ovoj firmi, na taj način je oštećeno sedamdeset radnika. „Svaki put kada smo se obratili direktoru s pitanjem za lične dohotke, odgovor je bio da mu poslovni partneri iz Njemačke nisu platili za urađene poslove i da se strpimo. Međutim, mi smo stupili u kontakt s pomenutim partnerima i oni su nam potvrdili i poslali dokaze kako su platili sve ugovorne obaveze prema „Sanatelu“ i sve smo to predali nadležnim organima.“, kazala je Kozarac.

Kaže kako su se potom uvjerili da duži period nisu uplaćivane ni druge obaveze za radnike uključujući i poreske obaveze. Zbog toga su se odlučili da pravdu potraže putem suda.

RADNICI PODNIJELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA

Sanski Most |