RADOVI NA OBNOVI FISKULTURNE SALE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

RADOVI NA OBNOVI FISKULTURNE SALE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

U Osnovnoj školi Mahala u toku su radovi na obnovi fiskulturna sale. Rukovodstvo škole je prije izvjesnog vremena pokrenulo ovu akciju, i u kratkom periodu dobila je veliku podršku od strane donatora, koji su vlastitim sredstvima dali doprinos u sanaciji ovog objekta.

Ovaj školski objekata godinama je bio zapušten i kao takav neslovan za normalno izvođenje nastave. Zbog toga je pokrenut projekat obnove i rekonstrukcije školske fiskulturne sale, i svi planirani radovi su u završnoj fazi. Pomenuta sala u ovoj školskoj ustanovi nalazila se u veoma lošem stanju, s krovom koji je prokišnjavao te neuslovnom unutrašnjošću.

U međuvremenu, sanirana su oštećenja na krovu, a trenutno se odvijaju radovi oko renoviranja unutrašnjosti ovog objekta. U ovu akciju se uključio veliki broj donatora, privrednih i poslovnih subjekata, a novčana podrška stigla je i od strane lokalnih vlasti i Općinskog sportskog saveza. U toku su radovi na uređenju unutrašnjih zidova, obezbijeđena su sredstva za ugradnju pvc stolarije i novog poda, kao i postavljanje rasvjete.

Ovu priliku su u OŠ Mahala iskoristili kako bi se zahvalili dobrim ljudima iz Švicarske koji su pokrenuli i podržavaju ovu akciju. Pored aktuelnih radova, u narednom periodu uslijediće i obnova svlačionica i mokrih čvorova, za šta će također biti nephodno obezbijediti dodatna sredstva. Kako bi svi radovi bili završeni, iz ove obrazovne ustanove i dalje pozivaju sve zainteresovane da se uključe u akciju, te da kroz donaciju finansijskih sredstava ili građevinskog materijala, ili na bilo koji drugi način, pomognu ovu akciju.

Ovo akcija i do sada je imala veliki odziv različitih donatora, te se u ovoj školi nadaju kako podrška neće izostati, te da će učenici uskoro imati priliku da časove fizičkog vaspitanja obavljaju u novoj fiskulturnoj sali.

RADOVI NA OBNOVI FISKULTURNE SALE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

Sanski Most |