RAVNATELJ GRANIČNE POLICIJE BIH U STUDIJSKOM POSJETU ŠPANJOLSKOJ

RAVNATELJ GRANIČNE POLICIJE BIH U STUDIJSKOM POSJETU ŠPANJOLSKOJ


Petak, 19 Aprila, 2024

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković sa suradnicima boravio je u studijskom posjetu Španjolskoj od 16. do 18. travnja 2024. godine.

Prvi dan posjeta nazočni su posjetili Generalni komeserijat za strance i granicu (CGEF), nakon čega su posjetili Nacionalni koordinacijski centar za granicu (CEFRONT) u Središnjoj graničnoj postrojbi (UCF).

Nakon prezentacije rada CGEF-a i CEFRONT-a, nazočni su posjetili Punto Atenas u Središnjoj postrojbi za borbu protiv imigracijskih mreža i krivotvorenje dokumenata (UCRIF).

Prilikom posjeta Policijskoj zrakoplovnoj postrojbi (UAP), inspektori Luis Francoso Toledano i inspektor David Diaz Martinez predstavili su policijske zrakoplovne postrojbe, operativne kapacitete, predstavili su i treninge s dronovima i tehnička sredstva koja koriste.

Tijekom studijskog posjeta izaslanstvo Granične policije BiH posjetilo je i Nacionalnu školu policije, gdje se upoznalo s planom i programom obuka policijskih službenika, koje im je prezentirala glavna inspektorica Ana Maria Martin Manjon, koordinatorica obuka ove škole.

Studijski posjet završio je posjetom Zračnoj luci Adolfo Suarez Madrid Barajas. Glavni inspektor Luis Manuel Hernando Jimenez, šef Sektora za granicu, nazočnima je predstavio funkcioniranje Zračne luke, različite sektore, pametne granice, procedure u vezi azila, nakon čega su posjetili i Ured Središnje postrojbe za protjerivanje i repatrijaciju.

Na kraju je ravnatelj Kuprešaković izrazio zahvalnost na prilici da posjete sve važne granične postrojbe, zahvalio je i na ukazanom povjerenju te istaknuo da je ovo bila izvrsna prilika da se unaprijedi suradnja graničnih policija Bosne i Hercegovine i Španjolske, priopćeno je iz Granične policije BiH.

RAVNATELJ GRANIČNE POLICIJE BIH U STUDIJSKOM POSJETU ŠPANJOLSKOJ

BiH |