REDOVNI SASTANAK KOALICIJE “MOST LJUBAVI”

REDOVNI SASTANAK KOALICIJE “MOST LJUBAVI”

Predstavnici Koalicije „Most ljubavi“, koju čine nekolicina nevladinih organizacija iz Sanskog Mosta, održali su još jedan redovni sastanak s predstavnicima OSCE-a a razgovaralo se o poboljšanju rada pomenute koalicije. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici udruženja, koja čine Koaliciju za borbu protiv mržnje “Most ljubavi” Sanski Most.

Razgovaralo se o memorandumu same koalicije, o budućem radu iste kao i planovima i aktivnostima za budući period. Sastanku je prisustvovala i predstavnica OSCE-a, Marija Daka, koja je istakla da je vrlo bitna saradnja civilnog društva, predstavnika lokalnih vlasti i policije koji će zajedno kroz lokalne dijaloške platforme, identificirati prioritete za poboljšanje društvene kohezije i poboljšanja života u lokalnoj zajednici. Koordinator ispred koalicije Rada Krupić istakla je da će se prije nove godine održati još jedan sastanak na kom će biti donešene bitne odluke za budući rad koalicije.

Koalicija „Most ljubavi“ nastala je udruživanjem nevladinih organizacija i udruženja iz Sanskog Mosta u martu 2017. godine, a u porteklom periodu ostvarili su čvrstu i dobru saradnju sa OSCE-om. Provedeno je i realizirano niz projekata iz različitih oblasti društvenog života. Na sastanku je i pomenut događaj koji će se održati 7. decembra u Sarajevu, a radi se o Diplomatskom bazaru. Učestvovanjem više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja, Diplomatski zimski bazar još jednom potvrđuje da je najveće dobrotvorno događanje u organizaciji međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Na ovom događaju i Sanski Most će imati svog predstavnika odnosno izlagača. 

REDOVNI SASTANAK KOALICIJE “MOST LJUBAVI”

| Sanski Most |