REIS KAVAZOVIĆ POSJETIO BRČKO, OBIŠAO I OBDANIŠTE EVLAD

REIS KAVAZOVIĆ POSJETIO BRČKO, OBIŠAO I OBDANIŠTE EVLAD


Srijeda, 25 Maja, 2022

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio je danas Brčko.

U Brčkom je reis Kavazović razgovarao s tuzlanskim muftijom Vahid ef. Fazlovićem, glavnim imamom Mustafa ef. Gobeljićem i predsjednikom medžlisa Hajrudinom Omerovićem, brčanskim imamima, gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem.

Također, reis Kavazović je obišao obdanište Evlad koje obilježava desetogodišnjicu uspješnog rada.

“Radujem se da je Medžlis Islamske zajednice Brčko uspio u ovom projektu. Ovo je prvi projekat obdaništa u Islamskoj zajednici. Glavni imam, predsjednik, direktor obdaništa i svi oni koji su bili uključeni u njegov razvoj pokazali su veliko znanje i posvećenost ovom projektu”, kazao je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Direktor obdaništa Enver Tursunović istakao je da u ovoj ustanovi danas boravi 250 djece o kojima brinu 32 uposlenika. Planirana je izgradnja još jednog objekta u Gornjem Rahiću.

“Predškolska ustanova Evlad osnovana je u maju 2012. godine i evo nakon deset godina uspješnog rada možemo kazati da smo zadovoljni, presretni i nadamo se još većem uspjehu. Prve godine imali smo 23 upisane djece”, kazao je direktor Tursunović.

Medžlis Islamske zajednice Brčko je u proteklom vremenu imao veoma progresivan razvoj. To je medžlis sa snažnim džematima i dobrim institucijama, kazao je muftija Fazlović, te je izrazio radost što je povod posjete reisu-l-uleme Kavazovića ovom medžlisu deseta godišnjica rada Predškolske ustanove Evlad.

“Nadam se da će nas ovakve godišnjice potaći da svi doprinesemo kako bismo brigu o našoj djeci stavili u još značajniji fokus, posebno u periodu njihovog predškolskog uzrasta. Mi danas imamo snagu za to. Dobre i savremene institucije mogu nas bitno odrediti u našoj budućnosti. U povijesti je zabilježeno da su dobro uređene institucije znale biti prekretnice na civilizacijskom planu mnogih naroda”, kazao je muftija Fazlović.

Reisu-l-ulema Kavazović je tokom ove posjete održao sastanak s imamima Medžlisa IZ Brčko.

REIS KAVAZOVIĆ POSJETIO BRČKO, OBIŠAO I OBDANIŠTE EVLAD

BiH |