REKONSTRUISANA ZGRADA GRADSKOG KINA

U Sanskom Mostu jučer je svečano otvorena zgrada gradskog kina, odnosno budućeg kulturnog centra, nakon potpunog renoviranja koje je finansirala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini. Objekat su svečano otvorili Selim Gokcegoz, šef Turske vojne misije u BiH, Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH i Faris Hasanbegović, načelnik opštine Sanski Most.

Objekat je otvoren uz prigodnu svečanost i uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Gokcegoz je u obraćanju na svečanosti rekao je da iako je glavni cilj misije održati mir i osigurati napredak, Turska vojna misija u BiH realizovala je preko 600 različitih projekata izgradnje puteva, parkova, rekonstrukcija škola, vjerskih objekata, donacija opreme, a sve to sa ciljem razvoja socio-kulturne i ekonomske situacije u cijeloj zemlji. Turski ambasador Koc kazao je da je Sanski Most veoma važan prije svega jer se svake godine obilježava 18. mart, Dan sjećanja na šehide u Kamengradu, ali ove godine nažalost zbog pandemije COVID-19 ova svečanost nije mogla biti upriličena.

Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most, rekao je da ovo nije jedini projekat čiju realizaciju su pomogle Republika Turska, to jest ambasada ove zemlje i Turska vojna misija u BiH. Ovaj projekat je koštao nešto više od 250.000 KM, a ukupna cijena sa još dva projekta koji su realizirani u Sanskom Mostu iznosila je preko 500.000 KM, a u pitanju je renoviranje škole i prostora koji koriste ratni vojni invalidi, demobilisani borci i porodice šehida.Prije svečanosti u novootvorenom kulturnom centru zvaničnici su položili cvijeće na spomen obilježju šehidima na Kamengradu i proučili dovu na musalli Mehmeda Fatiha u Donjem Kamengradu. Cvijeće je položeno i na Spomenik borcima oslobodiocima Sanskog Mosta.

REKONSTRUISANA ZGRADA GRADSKOG KINA

| Vijesti |