RIJEŠEN PROBLEM S VODOM U NASELJU GLAVICA

Mještani naselja Glavica, koje se nalazi na području Mjesne zajednice Gornji Kamengrad, nakon rekonstrukcije postojećeg vodovodnog sistema dobili su kvalitetno vodosnabdjevanje.Tim povodom naselje su posjetili predstavnici općinske vlasti, te je iskazano zadovoljstvo kvalitetnom realizacijom ovog projekta koji za mještane ima izuzetan značaj. Vodovod u naselju Glavica izgrađen je daleke 1975. godine, ali su problemi s vodosnabdjevanjem bili česti, posebno tokom ljetnog perioda.

Općinske vlasti su u saradnji s mještanima i Elektrodistribucijom pokrenule projekat rekonstrukcije sistema vodosnabdjevanja te je izgrađena nova pumpna stanica kao i njeno elektronapajanje, a saniran je i veći dio distributivne vodovodne mreže.

Time je riješen problem vodosnabdjevanja naselja Glavice na zadovoljstvo žitelja ovog dijela sanske općine. Mještani su ovom prilikom zahvalili predstavnicima lokalnih vlasti na doprinosu u realizaciji ovog projekta. Istakli su još jednom kako voda za njih život znači, što se posebno odnosi na poljoprivrednu proizvodnju kojom se bavi veći dio mještana.

RIJEŠEN PROBLEM S VODOM U NASELJU GLAVICA

| Sanski Most |