RJEŠAVANJE PROBLEMA U NASELJU DOŠCI

RJEŠAVANJE PROBLEMA U NASELJU DOŠCI


Ponedjeljak, 24 Aprila, 2017

Mještanima naselja Došci, već duže vremena probleme pričinjavaju površinske i oborinske vode koje su u značajnoj mjeri oštetile lokalni put. Predstavnici vlasti u Općini Sanski Most obišli su ovaj lokalitet te razgovarali s mještanima o ovom problemu.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, federalni poslanik Asim Kamber i v.d.direktor Općinskog fonda za infrastrukturu i komunalne djelatnosti, Selver Korlat, obećali su u razgovoru s žiteljima Došaca efikasno rješenje ovog problema.

Površinske vode su u ovom naselju vremenom oštetile i odnijele dio lokalnog puta u dužini od oko dvije stotine metara. V.d. direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, Selvir Korlat, rekao je kako će se brzo djelovati, najprije prokopavanjem odvodnog kanala za površinske vode, a potom i asvaltiranjem ovog dijela puta kroz projekat redovnog održavanja cestovne infrastrukture.

Posjeta Došcima upriličena je u sklopu redovnog obilaska naseljenih mjesta na području Općine Sanski Most i razgovova s mještanima o njihovim problemima i potrebama. Ovakve posjete biće nastavljene i u narednom periodu.

RJEŠAVANJE PROBLEMA U NASELJU DOŠCI

Sanski Most |