RODITELJI MALOLJETNIKA KAŽNJENI NOVČANIM KAZNAMA

Pripadnici Treće policijske uprave Sanski Most uručili su u proteklom periodu 14 prekršajnih naloga roditeljima maloljetnika čiji je boravak u ugostiteljskim i drugim objektima u gradu evidentiranm poslije 23 sata.

Prema riječima portparola MUP-a USK, Snježane Galić, radi se o akciji koja je provedena na osnovu odredbi Zakona o javnom redu i miru, kojima se zabranjuje da maloljetnici bez prisustva roditelja ili staratelja borave u gradskom području.

„Za pomenuti prekršaj izrečena su novčane kazne roditeljima maloljetnika, koje se kreću od 100 do 500 maraka. Ovakve akcije policija će nastaviti provoditi u narednom periodu, kako na području Sanskog Mosta tako i drugih gradova.“, istakla je Galićeva. Prema njenim riječima, izrečeno je i više kazni vlasnicima ugiostiteljskih objekata gdje je evidentirano točenje alkoholnih pića maloljetnim licima.

U posljednje vrijeme učestala je pojava izostanka odgovarajućeg roditeljskog nadzora nad maloljetnicima zbog čega oni sve češće postaju izloženi različitim oblicima društvenih poroka.

RODITELJI MALOLJETNIKA KAŽNJENI NOVČANIM KAZNAMA

| Sanski Most |