RUDAR BOLJI OD PODGRMEČA U KOMŠIJSKOM DERBIJU

RUDAR BOLJI OD PODGRMEČA U KOMŠIJSKOM DERBIJU


Ponedjeljak, 22 Maja, 2023

U okviru  27. kola Druge lige Federacije BiH Zapad, Rudar je na stadionu u Kamengradu u lokalnom derbiju, ugostio ekipu Podgrmeča. Vrijeme je bilo idealno i teren odličan za igru, a nije izostala ni podrška navijača za obe ekipe.   Viđen  je borben i uzbudljiv nogomet, a timovi su odigrali fer i konektnu utakmicu sa tri postignuta gola, a na kraju  je slavio domaćin rezultatom 2:1. Nakon svega viđenog, može se konstatovati kako je prvo poluvrijeme pripalo Rudaru, a drugo Podgrmeču. Domaćin je odlično otvorio utakmicu i već u drugoj minuti poveo.

U prvom ozbiljnijem napadu Mirza Burnić je šutirao sa desne strane, golman Adel Menković odbranio, ali loptu se odbila do Ammara Paunovića kojem nije bilo teško udvostručiti prednost domaćina.

I u nastavku utakmice Rudar je stvorio nekoliko prilika, a do drugog gola došao u 24. minutu igre.  Nakon nedosuđenog prekršaja za Podgrmeč, lopta dolazi ponovo do Paunovića koji sa desetak metara  pogađa.  U prvom poluvremenu  jedino vrijedno pomena kad je u pitanju Podgrmeč je pokušaj Ahmeda Porče koji sa 25 metara odličnim šutem pogađa prečku. U drugom poluvremenu igra se mahom odvijala na sredini terena sa dosta grešaka i nekoliko polušansi na obe strane. U posljednih dvadeset minuta Podgrmeč preuzima inicijativu, ali sve što su gosti uradili je efektan gol mladog Kemala Omanovića u 86. minutu kada sa dvadesetak metara preciznim udarcem šalje loptu iza leđa nemoćnog Muamera Arifagića.

Podgrmeč je novim porazom  ostao na pretposlednjem mjestu na tabeli sa 22 boda i sa četiri boda manje od Viteza iz Bužima. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, Podgrmeč je u jednom slobodan, a dvije utakmice igra na svom terenu i to protiv bugojanske Iskre i ekipe Romari iz Viteza. Rudar je novom pobjedom ostao na drugom mjestu na tabeli sa 57 osvojenih bodova te tako nastavio utrku za šamponsku titulu sa liderom Bratstvom koji ima dva boda prednosti. Rudar je u narednom kolu slobodan, potom dočekuje NK Vitez, a na kraju gostuje kod ekipe Brnjaci iz Kiseljaka.

RUDAR BOLJI OD PODGRMEČA U KOMŠIJSKOM DERBIJU

Sanski Most |