RUŽNIĆ I HOPOVAC OBIŠLI PROJEKTE FINANSIRANE SREDSTVIMA VLADE USK

RUŽNIĆ I HOPOVAC OBIŠLI PROJEKTE FINANSIRANE SREDSTVIMA VLADE USK


Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Mustafa Ružnić, premijer USK i Almin Hopovac, ministar za obrazovanje, nauku i kulturu u Vladi Unsko sanskog kantona, boravili su danas u radnoj posjeti Sanskom Mostu, te posjetili nekoliko obrazovnih ustanova i Dom zdravlja. Oni su danas prisustvovali i ceremoniji potpisivanja ugovora o početku izgradnje sportsko rekreacionog centra koji će se nalaziti u naselju Mahala, a nosilac ovoga projekta je Osnovna škola „Mahala“. Zamišljeni projekat vrijedan je 1,7 miliona maraka te uključuje izgradnju atletske staze, sportskih terena za male sportove, te teretane na otvorenom. Inače, radi se o jednoj od najvećih investicija u sportsku infrastrukturu Sanskog Mosta u poslednjih nekoliko decenija.

 

Ružnić i Hopovac danas su posjetili Mješovitu srednju školu i Gimnaziju, te se interesovali za uslove rada u ovim dvjema obrazovnim ustanovama. Tom prilikom direktori ovih škola su istakli zahvalnost zbog ulaganja Vlade USK u tim školama. Također, posjeta je organizovana i Osnovnoj školi „Peti oktobar“, koja danas ima najveći broj učenika na području sanske općine, gdje je sredstvima Vlade USK također investirano u poboljšanje uslova za boravak učenika.

Na kraju je upriličena i posjeta Domu zdravlja u Sanskom Mostu, gdje je Vlada USK također u proteklom periodu uložila značajna novčana sredstva u poboljšanje uslova rada te zdravstvene ustanove. Ovom prilikom je istaknuto kako će Vlada USK i u narednom periodu realizirati projekte u Sanskom Mostu u različitim oblastima društvenog života.

RUŽNIĆ I HOPOVAC OBIŠLI PROJEKTE FINANSIRANE SREDSTVIMA VLADE USK

Sanski Most |