SAMO JE DOMAĆI PROIZVOD SIGURAN PROIZVOD

Tržište Bosne i Hercegovine preplavljeno je poljoprivrednim proizvodima sumnjivog kvaliteta, a izuzetak nije ni Sanski Most. Ipak, u našem gradu moguće je na mnogim mjestima kupiti organske proizvode za koje se garantirano zna da su zdravi i proizvedeni na potpuno prirodan način.

Ibrahim Aganović potiče iz porodice koja se generacijama bavi poljoprivrednom proizvodnjom u koju su uključeni njegova supruga, sin i kćerka. Svoje proizvode prodaje na štandu koji se nalazi ispred porodične kuće i kaže kako kupci u poslednje vrijeme insistiraju da ono što kupuju bude  organska i zdrava hrana proizvedena na potpuno prirodan način i bez upotrebe vještačkih materijala. Sve što ovaj poljoprivrednik prodaje na svome štandu je uzgojeno na njihovim poljoprivrednim parcelama ili potom prerađeno u kućnoj radinosti. Sitacija u društvo je danas veoma teška, ali se od poljoprivrede može živjeti ukoliko se zasuču rukavi. Glavni preduslov je da vaši proizvodi budu kvalitetni, kaže Aganović.

O problemima domaćih voćara zbog toga što nemaju osigurano tržište za vlastite proizvode, već smo govorili. Mahmut Bajraktarević, skupa sa sinom i snahom, danas vodi brigu o nadaleko poznatom voćnjaku koji pripada Jerki Dropulić. Jabuke koje pokušava prodati svojim kvalitetom višestruko nadmašuju voće koje se uvozi.

Priča o ova dva poljoprivredna proizvođača je mali prilog naše medijske kuće kampanji kupovine domaćih proizvoda. Kupujte domaće, em provjereno, em zdravo!

 

 

SAMO JE DOMAĆI PROIZVOD SIGURAN PROIZVOD

| Vijesti |