„SANA TEL“ – „SIGURAN POSAO NAKON SREDNJE“

„SANA TEL“ – „SIGURAN POSAO NAKON SREDNJE“


Srijeda, 5 Aprila, 2017

Kompanija „Sana Tel“ iz Sanskog Mosta, započela je realizaciju projekta „Siguran posao nakon srednje“, a danas je na ovu temu organizirano predavanje za učenike mješovite srednje škole.

Prema riječima vlasnika kompanije, Afana Šupuka, kompanija „Sana Tel“ je pokrenula ovu inicijativu s ciljem pružanja pomoći i podrške u usmjeravanju srednjoškolaca ka zanimanjima koja su potrebna poslodavcima u srednjem poduzetništvu, a koje je kompanija prepoznala kao ključne za razvitak kako regije tako i države.

Projekat „Siguran posao nakon srednje omogućava učenicima da odmah nakon završetka odgovarajuće srednje škole nađu svoje mjesto u kompaniji „Sana Tel“.

17388851_1064798086953991_8520533559088944507_o

Kompanija „Sana Tel“ iz godine u godinu povećava svoje aktivnosti i tržište na području telemarketinga i u ovom segmentu jedna su od najuspješnijih firmi u BiH. Osnovani su 2013. godine kada su započeli rad sa svega pet zaposlenih, dok danas zapošljavaju 129 radnika.

Trenutno su u fazi realizacije projekta „Sana Tel Business Centra”, koji podrazumjeva nadogradnju i proširenje objekta u kojem se trenutno nalazi firma, a krajnji cilj je zapošljavanje 450 ljudi.

Kompanija „Sana Tel“ će u narednom periodu ovakva predavanja održati i u drugim srednjim školama na području Općine Sanski Most.

„SANA TEL“ – „SIGURAN POSAO NAKON SREDNJE“

Sanski Most |