SANEL ALIŠIĆ NAJBOLJA „SANSKA LASTA“

SANEL ALIŠIĆ NAJBOLJA „SANSKA LASTA“


Ponedjeljak, 31 Jula, 2017

Centralni dio ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani 2017“ i ove godine bili su tradicionalni noćni skokovi na glavu u rijeku Sanu s gradskog mosta i ovaj događaj je održan pred velikim brojem posjetilaca. Nastupilo je dvanaest skakača iz više gradova, koji su skakali u dvije serije, dok je njihove skokove ocjenjivao specijalni žiri čiji članovi su imali težak zadatak da ocjene najbolje skokove i proglase najuspješnije skakače.

Ove godine treće mjesto i nagrada u iznosu od 300 maraka pripala je Alenu Dizdareviću, dok je drugoplasirani bio Nikola Kaiš , te je njemu pripala nagrada u iznosu od 500 maraka. Prvo mjesto i vrijednu nagradu u iznosu od 1000 maraka osvojio je Sanel Ališić iz Sanskog Mosta, koji je, prema ocjeni žirija i mnogobrojne publike izveo dva perfektna skoka i za njih zaradio maksimalni broj bodova.

Zanimljivo je kako Ališić u sklopu ovog događaja nastupa već niz godina, te da je u nekoliko navrata osvajao druga i treća mjesta, a ovoga puta uspjelo mu je da ostavri najbolji rezultat. Organizator ove manifestacije bila je RTV „Sana““, a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji događaja nesebično i ove godine pružio Klub ekstremnih sportova „Kondor“. Najboljim skakačima nagrade su uručili načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te članovi žirija Amir Pašalić i Edin Talundžić.

Kulturno zabavno sportska manifestacija „Ljeto na Sani 201z“, započela je polovinom mjeseca jula, a u narednim danima se nastavlja kulturnim dešavanjima u sklopu ovogodišnjeg sajma knjige. Pomenuta manifestacija se odvija u znak sjećanja na prvo pominjanje imena grada na Sani u jednom dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. Godine.

SANEL ALIŠIĆ NAJBOLJA „SANSKA LASTA“

Sanski Most |