SANEL ALIŠIĆ POBJEDNIK SKOKOVA SA GRADSKOG MOSTA

SANEL ALIŠIĆ POBJEDNIK SKOKOVA SA GRADSKOG MOSTA


Utorak, 2 Augusta, 2022

Noćni skokovi sa Gradskog mosta u rijeku Sanu održani su sinoć pred velikim brojem posjetilaca. Pobjednik je Sanel Ališić kojem je ovo ujedno i šesta pobjeda na najatraktivnijem sportskom događaju u sklopu višednevne manifestacije „Ljeto na Sani 2022“. Završni događaj višednevne manifestacije „Ljeto na Sani 2022 “ bili su sinoć održani tradicionalni Noćni skokovi na glavu u rijeku Sanu sa Gradskog mosta . Kao i u svim ranijim godinama i ovaj put nadmetanje hrabrih skakača je privuklo nekoliko hiljada Sanjana i brojnih gostiju koji tokom ljeta borave u gradu na devet rijeka.

Nastupilo je sedam skakača koji su skokove izveli takozvanim lasta ili prelom stilom u dvije serije. Članovi žirija su imali težak zadatak da ocjene najbolje skokove i proglase najuspješnije skakače jer je viđeno veliki broj atraktivnih skokova koji su od mnogobrojne publike nagrađeni dugotrajnim aplauzom. Na kraju je razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog skakača iznosila samo jedan  bod.  Prvo mjesto i vrijednu nagradu u iznosu od 1.000 maraka osvojio je Prijedorčanin Sanel Ališić sa osvojenih 77 bodova, drugoplasirani sa 76 osvojenih bodova bio je Ervin Galić iz Bihaća  i njemu je pripala nagrada u iznosu od 500 maraka, a ove godine treće mjesto i nagrada u iznosu od 300 maraka pripala je Alenu Dizdareviću iz Sanskog Mosta sa osvojenih 75 bodova.

Treba reći da je Ališić dugogodišnji učesnik sanskih Noćnih skokova, a ovo je šesti put da je pobjednik najatraktivnijeg događaja sanskog ljeta. Želja mu je, kako kaže,  da deset puta osvoji titulu najboljeg.  Bišćanin Galić je prvi put nastupio na skokovima u gradu na devet rijeka, i kako kaže, oduševljen je organizacijom i ambijentom, a posebno objektivnom  publikom koja nije štedjela dlanove da podrži sve skakače. Sinoć se mnogobrojnoj publici obratio i načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović koji im se zahvalio na dolasku i podršci hrabrim skakačima,a ujedno je i zvanično zatvorio šesnaestodnevnu tradicionalnu manifestaciju „Ljeto na „Sani“ koja je počela sredinom jula. On je naglasio da su građani imali priliku da uživaju u velikom broju kulturnih, vjerskih, zabavnih i sportskih sadržaja i iako je sve proteklo u najboljem redu sa dobrom organizacijom i posjetom, u narednim godinama će se dići na još viši nivo. Na kraju recimo da je uspješan organizator Noćnih skokova sa Gradskog mosta i ove godine je bila  RTV „Sana, a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji ovog sportskog događaja nesebično pružio Ronilački klub „Vir“ iz Sanskog Mosta.

SANEL ALIŠIĆ POBJEDNIK SKOKOVA SA GRADSKOG MOSTA

Sanski Most |