U ŠVEDSKOJ POMAŽU LIJEČENJE MUHAMEDA TALIĆA

U ŠVEDSKOJ POMAŽU LIJEČENJE MUHAMEDA TALIĆA

Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje Muhameda Talića još uvijek traje. I danas bilježimo jedan human gest, kojim su svoj doprinos u pomenutoj akciji dali bh. građani koji žive u Švedskoj. Teška životna sudbina koja je zadesila dječaka Muhameda Talića, koji je obolio od leukemije, kao rijetko kada ujedinila je ljude dobre volje u našoj državi i inostranstvu.

U proteklom periodu bili smo svjedoci brojnih primjera i humanitarnih akcija, u kojima su pomoć u liječenju oboljelog dječaka davali humanisti razasuti po cijelom svijetu, a jedna takva akcija nedavno je održana u Švedskoj. Sanjani i mnogi drugi Balkanci koji trenutno žive u ovoj skandinavskoj zemlji organizovali su akciju prikupljanja novčanih stredstava u kojoj je prikupljeno 7100 švedskih kruna, a novac je u njihovo ime, posredstvom Fikreta Kurtovića, danas uručen Emiri Žerić Talić, koordinatorici akcije ispred Mjesne zajednice Šehovci, koja je ovom prilikom uputila zahvalnost svima koji su učestvovali u pomenutoj akciji.

Bitno je napomenuti da akcija prikupljanja sredstava za liječenje Muhameda Talića još uvijek nije završena, te da je u toku, i svaka pomoć je još uvijek dobrodošla. Muhamed je trenutno sa svojom majkom smješten na klinici u Njemačkom gradu Essenu, gdje se obavljaju sve potrebne terapije za operativni zahvat presađivanja koštane srži.

U ŠVEDSKOJ POMAŽU LIJEČENJE MUHAMEDA TALIĆA

Sanski Most |