SANJANI UZ DOBRU ZABAVU I VATROMET DOČEKALI NOVU GODINU

Ispratili smo staru 2019. i uplovili u novu 2020. godinu s nadanjima da će nam biti bolja i uspješnija nego prethodna. I ove godine u Sanskom Mostu organiziran je novogodišnji doček na otvorenom, ali slavilo se i na brojnim drugim mjestima u samom gradu i njegovoj okolici. Centralni događaj novogodišnjeg slavlja u „gradu na devet rijeka“, zbio se na Trgu oslobodilaca gdje je organiziran doček Nove godine na otvorenom, a prisustvovao mu je i ovoga puta veliki broj građana. Najveći broj Sanjana je, u skladu sa svojim trenutnim ekonomskim mogućnostima novogodišnju noć proveo uz porodičnu trpezu u toplim domovima i u društvu najbližih članova obitelji ili prijatelja. Posla su imali i brojni ugostiteljski lokali koji su organizovali novogodišnja slavlja. Veliki broj stanovnika grada na Sani uveličao je novogodišnju atmosferu na Trgu oslobodilaca gdje je po 14. put organizovan doček nove godine na javnom mjestu. Za dobru atmosferu ove godine bile su zadužene domaće snage, pa je novogodišnju atmosferu zapalio sanski bend „No limit now“, a momci iz ove grupe su se zaista potrudili da naprave pravi spektakl.

Prisutnima je novogodišnju čestitku uputio općinski načelnik, Faris Hasanbegović, te zaželio svim građanima puno sreće i uspjeha u kalendarskoj godini koja je nastupila. „Godinu koju ispraćamo možemo ocijeniti veoma uspješnom za naš grad, a to se posebno odnosi na našu privredu koja je u porastu i kojom se možemo pohvaliti, jer svi pokazatelji govore da smo vodeća općina na kantonu koja prednjači po otvaranju novih radnih mjesta, te ujedno zbog većeg izvoza u odnosu na uvoz ostvaruje najveći suficit u robnoj razmjeni . Nadamo se da će i u novoj godini biti nastavljeni pozitivni trendovi, na čemu ćemo zajedno raditi, te da će 2020. godina biti još uspješnija. Želim da nova godina bude najuspješnija godina za Sanski Most, i čestitam vam je sa željama za mnogo zdravlja i sreće“, istakao je općinski načelnik Faris Hasanbegović.

Potom je prelazak iz stare u novu godinu obilježio spektakularan vatromet. Ako je suditi po izvještajima dežurnih službi, novogodišnja noć u Sanskom Mostu protekla je znatno mirnije nego što je to bio slučaj nekih ranijih godina. U novogodišnjoj noći nije bilo novorođenih beba, a policija je evidentirala tek jedno narušavanje javnog reda i mira te dvije saobraćajke bez ozbiljnijih posljedica. I ovoga puta zabilježena je povećana upotreba pirotehničkih sredstava i pored upozorenja policije, ali i vatrenog oružja, čija se pucnjava sporadično mogla čuti, što je uostalom i uobičajeni dio novogodišnjeg dekora.

SANJANI UZ DOBRU ZABAVU I VATROMET DOČEKALI NOVU GODINU

| Vijesti |