SANJANI UŽIVALI U KONJIČKOM SPORTU

SANJANI UŽIVALI U KONJIČKOM SPORTU


Ponedjeljak, 17 Aprila, 2017

Na hipodromu „Šejkovača“ u Sanskom Mostu u proteklu subotu su održane proljetne galopske konjičke trke. Učestovala su 24 grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše i Prijedora, a posebno je bio zanimljiv dvoboj čak 12 grla iz sanske općine.

Ljubitelji konjičkog sporta uživali su tri utrke u kojima je, kao što se i očekivalo, bilo puno uzbuđenja i neizvjesnosti. U prvoj trci pod nazivom „Trka proljeće Sanskog Mosta“ sa dužinom staze 1. 300 metara pobijedilo je grlo Abi Teatri vlasništvo Ajle Mandžo iz Sarajeva.  Pobjednik druge trke pod naziom „Kaster“ na 1.700 metara bilo je grlo Kis mi Kejt, vlasnika Idriza Bašića iz Sanskog Mosta.

Gavna trka na 1.900 metara nosila je naziv „Trka grada Sanskog Mosta“, a pobijedolo je grlo Idel France vlasništvo Smaje Hopovca iz Prjedora. Pehar vlasniku pobjedničkog frla je uručio Faris Hasanbegović, načelniik općine Sanski Most. Na kraju, čestitke treba uputiti i Konjičkom klubu „Potkovica“, koji je veoma uspješno organizirao ovaj tradicionalni sporstki događaj.

SANJANI UŽIVALI U KONJIČKOM SPORTU

Sanski Most |