SANJANKA LAJLA MULALIĆ U BH DRESU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U VENECIJI

SANJANKA LAJLA MULALIĆ U BH DRESU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U VENECIJI


Četvrtak, 6 Septembra, 2018

Sanjanka Lajla Mulalić je nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini dobila šansu da brani boje naše države na Svjetskom kickboxing prvenstvu koje će se održati u italijanskom gradu Veneciji u Italiji, od 15. do 23. rujna 2018.

Za ovu mladu sportašicu poziv da u dresu reprezentacije BiH nastupi na velikom takmičenju nije došao slučajno, a još je jedno značajno priznanje za njen naporan rad i trud. Treba istaći, da je ova uzorita sportašica osam godina trenirala karate u Klubu borilačkih sportova „Sana 2004“ i u ovom sportu ima veliki broj osvojenih medalja. No, počinje trenirati i kick box, te za veoma kratko vrijeme reda uspjehe i osvaja vrhunske rezultate. S obzirom da njen matični klub zbog nedostatka financija nije registrovan za ovaj sport, ona počinje nastupati za klub Zino“ iz Bihaća, a zahvaljujući treneru Senadu Ćatiću koji je uočio talenat perspektivne sanske sportašice. Upravo je u Bihaću posljednjih mjesec dana odradila naporne fizičke i tehničke priprema za nastup na Italiji.

Lajla je aktuelna svjetska klupska prvakinja , a prvo mjesto osvojila je u disciplini Point Fight kategorija -46 kg na svjetskom kupu “Austrian classics 2018”, koji je održan u austrijskom gradu Innsbrucku Lajla je velike nagrade, pojas i zlatnu medalju donijela u svoj Sanski Most. Ove godine osvojila je i dvije zlatne medaje na turniru „WAKO Grand Prix“ u Sarajevu, zatim na državnom prvenstvu u Fojnici osvaja bronzanu medalju, na pobjedničko postolje penje se i na Balkanskom kupu u Tešnju gdje se okitila sa dvije srebrne medalje, te na Internacionalnom kupu u Bihaću osvaja zlato i bronzu.

Posljednji uspjeh osvtarila u Gacku gdje postaje državna prvakinja u konkurenciji starjiji kadet disciplina light contact – 50 kg. Za ovu mladu uzoritu takmičarku, njen klub i porodicu, ali i Sanski Most nastup na Svjetskom prvenstvu je veliko priznanje jer je dobila šansu da brani boje svoje države, ali i da još jednom na dostojanstven način predstave grad iz kojeg dolaze. Lajla se zahvalila Sportskom savezu Sanski Most koji je financijski pomogao njen odlazak u Italiju. Mladoj sanskoj sportašici želimo puno sreće na velikom sportskom događaju u Italiji uz želju i nadu da će opravdati ukazano povjerenje, te da će kao i do sada na dostojanstven način predstaviti državu BiH i grad Sanski Most.

Ako se i ne uspije okititi medaljom svakako je uspjeh učestvovati na ovom velikom takmičenju i to u dresu reprezentacije BiH. Lajla sretno.

SANJANKA LAJLA MULALIĆ U BH DRESU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U VENECIJI

Sanski Most |