SANJANKE BEZ SPORTSKE SREĆE-MINIMALNI PORAZ NA POČETKU PRVENSTVA

SANJANKE BEZ SPORTSKE SREĆE-MINIMALNI PORAZ NA POČETKU PRVENSTVA


Ponedjeljak, 25 Septembra, 2017

U borbenoj i zanimljivoj utakmici koja je jučer odigrana na stadionu ONK „Sloboda“ u Mahali, igračice ŽNK „Sana“ poražene su minimalnim rezultatom 0:1. Tri boda iz grada na Sani odnosi ŽNK „Troglav 1918“ iz Livna i pored toga što su gošće većim dijelom utakmice bile slabiji suparnik.

Utakmica je imala humanitarni karakter i sav prihod od prodanih ulaznica i dobrovoljnih priloga predat je Smailu Kadiću, ocu Belme Kadić, oboljele djevojčice s posebnim potrebama. Prije početka utakmice, predsjednik Fondacije „Jakupović“, Ajdin Jakupović, uručio je igračicama „Sane“ vrijednu donaciju u vidu sportskih torbi. Inače, ovo je bila prva prvenstvena utakmica ŽNK „Sana“, kluba koji je nedavno osnovan i njihov premijerni meč u Drugoj ligi Federacije BiH za žene. Kod domaćih igračica bila je primjetna trema, koja je zbog važnosti meča i velikog prisustva publike „otežala“ noge mladim sanskim nogometašicama.

I pored toga, u prvom poluvremenu Sanjanke su dominirale terenom i pokušavale stići do pogotka što im nije uspjevalo dijelom zbog nedostatka sreće, a dijelom zbog odličnih odbrana gostujuće golmanke. Iako su tek u dva navrata igračice iz Livna prešle na protivničku polovinu, uspjele su sredinom prvog poluvremena postići gol iz kornera, a strijelac je bila Josipa Pavić. Nakon primljenog gola uslijedio je još jači pritisak Sanjanki koje su u nastavku utakmice stvorile veći broj prilika, pogodile prečku i stativu, dok su se gošće opredjelile za odbranu ostvarenog rezultata.

I pored velikog zalaganja i truda Sanjanke nisu uspjele izjednačiti rezultat, tako da tri boda odlaze u Livno. Trener gostujućeg tima, Mario Špiljko, zahvalio je na gostoprimstvu istakavši kako je utakmica bila prava prvenstvena. Domaće igračice nisu krile razočarenje i suze poslije utamice koju su izgubile i pored toga što su bile bolji rival. U narednim mečevima se nadaju kako će imati više sportske sreće. Na kraju utakmice novac koji je prikupljen od prodaje ulaznice i humanitarnih priloga, ukupno 749 maraka, predat je Smailu Kadiću za liječenje njegove kćerke.

Sredstva za ove svrhe prikupile su i predale i igračice ŽNK „Troglav“ što je zaista lijep gest gošći iz Livna.

SANJANKE BEZ SPORTSKE SREĆE-MINIMALNI PORAZ NA POČETKU PRVENSTVA

Sanski Most |