SANSKA SLIKARICA IZLAŽE U ZAGREBU

Emina Alagić je mlada i talentovana slikarica iz Sanskog Mosta čiji je umjetnički rad već naišao na pozitivne ocjene kritičara i poznavalaca likovne umjetnosti. Emina je prije četiri godine odlučila da se posveti slikarstvu, nakon što je još u ranom djetinjstvu otkrila talenat za ovu vizuelnu umjetnost.

Potvrda za kvalitet onoga što Emina radi je poziv da sudjeluje na kolektivnoj izložbi koja će uskoro biti održana u Zagrebu. Na ovom događaju, koji je tematski posvećen jeseni kao godišnjem dobu, svoje slike izlagaće već afirmisani hrvatski i slovenački umjetnici. Ova mlada Sanjanka ističe kako poziv smatra velikim priznanjem za ono čime se bavi u poslednje vrijeme. Emina je do sada u nekoliko navrata izlagala svoje radove, a poslednji put u okviru ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“.Poput svih mladih ljudi, koristi prednosti interneta kako bi predstavila svoje radove, a na taj način upoznala je i ostvarila poznanstva i kontakte s velikim brojem ljudi iz svijeta umjetnosti širom svijeta. Kaže kako su motivi njenih slika različiti, da često slika pejsaže i aktove, a omiljena tehnika joj je ulje na platnu.

Emina je samouka slikarka i kaže kako je puno toga naučila zahvaljujući literaturi koju koristi. Dodaje kako joj je od domaćih umjetnika najdraži Safet Zec, a od stranih impresionisti Edgar Dega i Džon Singer Sardžent. Ova mlada Sanjanka kaže kako često dobija narudžbe za slike i dodaje kako je otvorena za druženje sa svim mladim i talentovanim ljudima koje zanima umjetnost i slikarstvo.

 

SANSKA SLIKARICA IZLAŽE U ZAGREBU

| Vijesti |