SANSKE KNJIŽARE NABAVILE POTREBNE UDŽBENIKE PREMA SPISKOVIMA ŠKOLA

SANSKE KNJIŽARE NABAVILE POTREBNE UDŽBENIKE PREMA SPISKOVIMA ŠKOLA


Četvrtak, 9 Septembra, 2021

Započela je nova školska godina u Unsko sanskom kantonu, a kompleti udžbenika koji će se koristiti tokom školske 2021./2022. godine uveliko su u prodaji.

Knjižare u Sanskom Mostu već su nabavile potrebne udžbenike prema spiskovima osnovnih i srednjih škola. U knjižarama u Sanskom Mostu udžbenici su obezbjeđeni u dovoljnim količinama, a njihova cijena varira u zavisnosti od izdavačke kuće. I ove godine valja izdvojiti značajnu sumu novca za kupovinu knjiga i školskog pribora. U knjižari „Kalem“ kažu kako su u potpunosti ispoštovali potrebe škola i učenika kada su u pitanju potrebni udžbenici.

Identična situacija je i u preostalim sanskim knjižarama koje su također opremljene svim potrebnim udžbenicima i školskim priborom. Takva situacija je i u knjižari „Znanje“:

Započela je nova školska godina u svim školama u Općini Sanski Most i na prostoru Unsko sanskog kantona. Za razliku od prethodne, ova školska godina liči na one uobičajene, ali se ipak odvija u specifičnim uslovima zbog pandemije virusa korona. Školarci su konačno u školskim klupama i školska godina je počela sa standardnim modelom izvođenja nastave. Za sad još uvijek povoljna zdravstvena situacija, uslovila je svakodnevni povratak učenika u škole, te redovne četrdesetpetominutne časove, ali uz poštivanje pripisanih higijensko epidemioloških mjera. Učenici starijih razreda, kao i srednjoškolci, obavezni su nositi zaštitne maske, a ulazak u škole se redovno kontroliše mjerenjem temperature uz korištenje dezinfekcionih sredstava

SANSKE KNJIŽARE NABAVILE POTREBNE UDŽBENIKE PREMA SPISKOVIMA ŠKOLA

Sanski Most |