SANSKI GIMNAZIJALCI OBILJEŽILI 40 GODINA MATURE

SANSKI GIMNAZIJALCI OBILJEŽILI 40 GODINA MATURE


Petak, 19 Jula, 2019

Nekadašnji učenici Gimnazije u Sanskom Mostu obilježili su danas četrdesetu godišnjicu mature. Bila je ovo prilika da se nekadašnje školske kolege vide prvi put poslije četrdeset godina i evociraju uspomene na, kako ističu, najljepše godine svoga života. Bivši učenici Gimnazije u Sanskom Mostu, obilježili su danas četrdeset godina od završetka mature, te su tim povodom upriličili okupljanje u prostoru ove obrazovne ustanove. Mnogima je ovo bila prva prilika da poslije dugo godina vide nekadašnje školske drugove.

Sve je proteklo u veselom raspoloženju i podsjećanju na gimnazijsko doba koje je jednostavno neizbrisivo iz njihovih sjećanja. Sa sjetom se prisjećaju zgrade stare Gimnazije koja se u njihovo vrijeme nalazila odmah uz lijevu obalu Sane, da bi krajem sedamdesetih bila srušena i preseljena na novu lokaciju. Iskoristili su dan za druženje prisjećajući se lijepih dana svog života koje su proveli upravo u ovoj školi. Dobro raspoloženje, šale, ali i snažnih emocija povodom susreta nije nedostajalo.

Bivši gimnazijalci su se nakon okončanja školovanja rasuli širom svijeta, manji dio ih je ostao u rodnom gradu, a većina danas živi u brojnim svjetskim državama.  Za nekadašnje gimnazijalce bio je ovo dan iz snova koji je, nakon okupljanja u školi, nastavljen u jednom ugostiteljskom lokalu u Sanskom Mostu, a ovom prilikom su se dogovorili da već iduće godine organiziraju ponovni susret.

 

SANSKI GIMNAZIJALCI OBILJEŽILI 40 GODINA MATURE

Sanski Most |