SANSKI MOST IMPLEMENTIRA 4 PROJEKTA IZ EKOLOŠKIH NAKNADA

SANSKI MOST IMPLEMENTIRA 4 PROJEKTA IZ EKOLOŠKIH NAKNADA


Petak, 8 Decembra, 2017

Na osnovu raspisanog javnog Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, četiri projekta iz općine Sanski Most finansiraće se sredsvima iz ekološke naknade za 2017. godinu.

Odabrani su projekti JKP „Sana“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, i Osnovne škole „Fajtovci“. Tim povodom juče su u Bihaću potpisani ugovori između resornog ministarstva i javnih preduzeća i ustanova, privrednih društava i nevladinih organizacija sa područja Unsko-sanskog kantona. Ugovori se odnose na implementaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša, a ugovore je ispred ministarstva potpisao kantonalni ministar Jasmin Burnić.

Četiri projekta sa područja općine Sanski Most finansiraće se iz ovih sredstava. Na osnovu toga je Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ odobren iznos od 20 000 maraka za projekt energetske efikasnosti u objektima i postrojenjima vodosnabdijevanja, isti iznos odobren je i „Općinskom fondu za komunalne djelatnosti i infrastrukturu“ za projekt rješavanje problema otpadnih i oborinskih voda na području općine Sanski Most.

Javno komunalno preduzeće „Sana“ apliciralo je s projektom koji predviđa nabavku specijalnog vozila za odvoz smeća, a za te potrebe kantonalno ministarstvo je odobrilo sredstva u visini od 20 000 konvertibilnih maraka. Osnovna škola „Fajtovci“ dobila je sredstva u iznosu od 15 000 maraka koja će biti utrošena za potrebe utopljavanja zgrade ove obrazovne ustanove.

Ukupno je potpisano 29 ugovora o dodjeli sredstava iz ekoloških naknada za ovu godinu, ukupna vrijednost ugovora je 386.987,00 KM, a rok za implementaciju je do polovine naredne godine.

SANSKI MOST IMPLEMENTIRA 4 PROJEKTA IZ EKOLOŠKIH NAKNADA

Sanski Most |