SANSKI MOST OKOVAN SNIJEGOM I LEDOM

SANSKI MOST OKOVAN SNIJEGOM I LEDOM


Utorak, 27 Februara, 2018

Sanski Most je i danas okovan snijegom i ledom, a nove snježne padavine i niske temperature uzrokovale su nove teškoće u odvijanju svakodnevnog života. U gradu na Sani jutros je izmjerena temperatura od minus osam stepeni Celzijusa. Kako su nas informisali predstavnici nadležnih službi, svi putevi koji spajaju mjesne zajednice s gradskim središtem su prohodni, ali se saobraćaj njima otežano odvija zbog ugaženog snijega i leda na kolnicima.

Vozačima se zbog toga preporučuje oprezna vožnja, obavezna upotreba zimske opreme, kao i lanaca na putnim pravcima u višim predjelima. Svi putevi koji spajaju grad na Sani s ostatkom svijeta su prohodni, a snabdjevanje grada strujom i vodom je redovno i ne bilježe se veći problemi. Službe zadužene za čišćenje i održavanje grada na terenu su od ranih jutarnjih sati, saobraćajnice se posipaju abrazivnim materijalom, a radnici i mehanizacija JKP „Sana“uklanjaju snijeg s kolovoza i trotoarskih površina i na tim poslovima su angažirani svi kapaciteti.

U ovoj firmi ističu kako raspolažu dovoljnom mehanizacijom i ljudstvom, te dostatnim količinama abrazivnog materijala. Ovom prilikom pozivaju se svi kolektivi i pojedinci da daju svoj doprinos u čišćenju grada od snijega.

SANSKI MOST OKOVAN SNIJEGOM I LEDOM

Sanski Most |