SANSKI MOST POMAŽE MIGRANTIMA

SANSKI MOST POMAŽE MIGRANTIMA


Četvrtak, 8 Novembra, 2018

U okviru humanitarne akcije „Nedjelja solidarnosti“, koju je u protekim danima provela organizacija Crvenog križa Sanski Most, prikupljene su značajne količine prehrambenih artikala i higijenskih potrepština.

Podsjećamo da se radi o već tradicionalnoj akciji koja ima za cilj da se prikupi hrana i druge životne potrepštine za potrebe socijalno ugroženih građana. Ove godine, sem socijalnih kategorija u Sanskom Mostu, dio humanitarne pomoći namjenjen je i migrantima koji trenutno borave na području Unsko sanskog kantona. Predstavnik Crvenog križa iz Ključa, Mustafa Lepirica, danas je preuzeo dio prikupljene pomoći koja će biti podijeljena migrantima. Prema njegovim riječima, ova humanitarna organizacija u Ključu u proteklih nekoliko sedmica brine o migrantima koje policija USK zastavlja na ulazu u Unsko sanski kanton, na lokalitetu Velečevo.

Nakon što policija u vozilima evidentira migrante, oni se izvode iz vozila i mnogi od njih neko vrijeme provode u improvizovanom centru koji je ustanovljen na pomenutoj lokaciji. U proteklih nekoliko dana volonteri Crvenog križa, mahom učenici sanskih srednjih škola, vrijedno su u ovdašnjim trgovačkim centrima prikupljali humanitarnu pomoć. Alagić se ovo prilikom zahvalio svim građanima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanoj akciji, a prikupljena pomoć će u narednim danima biti podijeljena ugroženim građanima.

SANSKI MOST POMAŽE MIGRANTIMA

Sanski Most |