SANSKI MOST PRIJESTOLNICA KONJIČKOG SPORTA U BiH

SANSKI MOST PRIJESTOLNICA KONJIČKOG SPORTA U BiH


Ponedjeljak, 9 Oktobra, 2017

Tradicionalne konjičke utrke „Memorijal Mehmeda Alagića“, koje su dio programa obilježavanja Dana općine Sanski Most, održane su u proteklu subotu na hipodromu Šejkovača pred velikim brojem posjetilaca.

U prvoj galoperskoj utrci na 1600 metara pobjedilo je grlo „Thunder Rock“, vlasnika Fadila Okčića iz Sanskog Mosta, a na ovome konju jahao je džokej Ištvan Kozma. U drugoj utrci koja je nosila naziv „Oslobođenje Sanskog Mosta“, najbrži je bio „Gordon Flash“, grlo u vlasništvo Mehmeda Merdanovića. Njegov konj s džokejom Sašom Glogovcem, u uzbudljivoj utrci, bio je brži od osam konkurenata i najbrže je prešao dionicu koja je iznosila 1900 metara.

U finalnoj utrci ovogodišnjeg sportskog događaja na 2600 metara, koja je nosila naziv „Memorijal Mehmeda Alagića“, prvo mjesto osvojilo je grlo Kiss me Kate, vlasnika Idriza Bašića, na kojem je jahao džokej Slaven Jovanović. I ova trka bila je veoma uzbudljiva, a treba pomenuti kako je Bašićevo grlo pobjednik gotovo svih značajnijih galoperskih utrka koje su organizovane tokom ove godine. Prema ocjenama stručnjaka u ovom sportu, radi se o jednom od najbržih konja u regionu.

Pehar vlasniku pobjedničkog grla uručio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, koji je izrazio zadovoljstvo što je mogao prisustvovati ovom događaju koji predstavlja tradiciju na ovim prostorima. Još jednom se pokazalo da je Sanski Most prijestolnica konjičkog sporta na ovim prostorima i sredina u kojoj se uzgajaju najbrži konji u BiH.

SANSKI MOST PRIJESTOLNICA KONJIČKOG SPORTA U BiH

Sanski Most |