SANSKI PENZIONERI PROSLAVILI SVOJ DAN

SANSKI PENZIONERI PROSLAVILI SVOJ DAN


Četvrtak, 25 Oktobra, 2018

Svečano-radnom sjednicom Skupštine, uz razgovor i druženje, sanski penzioneri, članovi Udruženja penzionera općine Sanski Most, obilježili su danas svoj dan. Udruženje penzionera općine Sanski Most organiziralo je danas druženje za svoje članove, čime je obilježen Dan penzionera.

Penzioneri svake godine obilježavaju 25. oktobar, kao dan osnivanja krovnog Udruženja penzonera Federacije BiH, tako da je ovo bila prilika da se ovaj, za penzionere značajan datum, obilježi na svečan način, uz razgovor i druženje. Tim povodom, udruženje penzionera općine Sanski Most održalo je svečano-radnu sjednicu Skupštine, a nakon toga upriličen je prigodan kulturno-zabavni program.

Kako je istaknuto ovom prilikom, Udruženje penzionera općine Sanski Most i dalje će se zalagati za bolji status i život pripadnika ove populacije u Sanskom Mostu, posebno onih koji su najugroženiji i žive na granici biološkog minimuma.

Borba za ostvarivanje stečenih penzionerskih prava, ostvarivanje prava po osnovu zdravstvene zaštite, nabavka ogrjevnog drveta, dodjela jednokratnih i povremenih novčanih pomoći, organizovanje društvenog života kroz izlete i zajedničko druženje sa srodnim udruženjima iz naše i drugih općine, i u narednom će periodu biti osnovni zadaci Udruženja penzionera općine Sanski Most, koje je svojim članovima uputilo i čestitku u povodu 25. oktobra, Dana penzionera.

SANSKI PENZIONERI PROSLAVILI SVOJ DAN

Sanski Most |