SANSKI UČENICI OBILJEŽILI DAN NEZAVISNOSTI BiH

SANSKI UČENICI OBILJEŽILI DAN NEZAVISNOSTI BiH


Petak, 26 Februara, 2021

Bosna i Hercegovina u naredni ponedjeljak proslavlja 1. mart, Dan nezavisnosti. Tim povodom, sve obrazovne ustanove na području naše općine, skromno ali dostojanstveno, prigodnim sadržajima vezanim za ovu tematiku, obilježili su ovaj značajan datum. Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici Osnovne škole “5. oktobar” pripremili su i izveli prigodan kulturno-umjetnički program u kojem su pokazali koliko poštuju i cijene taj dan. Sve je bilo u znaku državnih obilježja i boja naše zastave, a povodom ovog značajnog praznika, postavljena je izložba likovnih radova, u holu škole.

Historijskim časom i u Mješovitoj srednjoj školi Sanski Most obilježen je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Najznačajniji dan u modernoj historiji Bosne i Hercegovine obilježava se još od 1992. godine kada su građani Bosne i Hercegovine na tada održanom referendumu izglasali svoju nezavisnost. Prisutni su ovom prilikom upoznati o važnosti ovog dana, uz podsjećanje na važnost 1. marta 1992. godine u historiji Bosne i Hercegovine.

I sanski gimnazijalci na specifičan način dali su danas svoj doprinos u obilježavanju Dana nezavisnosti, zajedničkim defileom učenika glavnom gradskom ulicom do Trga ljiljana, a nakon toga u malom gradskom parku je održan i zanimljiv kulturno- zabavni program. Ovom prilikom horskim pjevanjem upriličena je izvedba poznate domoljubne pjesme „Zemljo moja“.

Sanski osnovci i srednjoškolci su još jednom pokazali zašto vole jedinu nam domovinu, a ovom prilikom, svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima škole, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, sanski učenici su čestitali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

SANSKI UČENICI OBILJEŽILI DAN NEZAVISNOSTI BiH

Sanski Most |