SDA I DALJE UZ GRGIĆE

SDA I DALJE UZ GRGIĆE


Srijeda, 25 Jula, 2018

Visoka delegacija Stranke demokratske akcije posjetila porodicu Fajke Grgića u Kamengradu, čija je kuća stradala u požaru koji je uništio svu do tada teško sticanu imovinu Grgića. Načelnik Faris Hasanbegović, federalni zastupnik Asim Kamber i predsjednik kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Mensur Seferović, uvjerili su se obilaskom saniranih prostorija u kući Grgićevih da je podrška ovoj porodici dala rezultate.

Načelnik Hasanbegović se zahvalio svim Sanjanima, a posebno onima u dijaspori koji su dali nesebičan doprinos u podršci sanacije kuće Grgića. Hasanbegović se zahvalio i predstavnicima Islamske zajednice i sanskim poduzetnicima koji su uzeli značajno učešće u prikupljanju sredstava i građevinskim radovima na ovoj teško stradaloj porodičnoj kući. Uz 2.000 KM koje su predane na samom početku sanacije, u ime Općinskog odbora SDA, predsjednik Asim Kamber je porodici Grgić predao iznos od 1.500 KM, koji je dodatno prikupljen kao vid konkretne financijske podrške ove stranke Grgićima. „Bilo smo od početka uz ovo porodicu koja je teško stradala kada je požar zahvatio njihovu kuću u kojoj je praktično sve stradalo. Na početku smo kao stranka intervenirali i pomogli sa 2.000 maraka, evo i danas smo došli da predamo 1.500 maraka koje su prikupili naši članovi i aktivisti.

Obzirom da je riječ o tri porodice, mi smo željeli biti uz njih i u ovoj fazi kada možda treba kupiti neki kućanski uređaj, šporet, veš mašinu ili nešto drugo što je potrebno domaćinstvu. Prilika je da pozovemo i naše građane, koji su pokazali izraženu savjest i solidarnost s ovom porodicom. Konkretno, naš doprinos je, kada uračunamo ova sredstva, kao i ono što je osigurala lokalna vlast i ono što smo obezbjedili s kantona, zatim dio koji je došao u građi, to je sve oko 20 hiljada maraka i mi i dalje pozvamno sve one koji mogu pomoći ovim porodicama da one mogu normalno živjeti“, istakao je Kamber.

Fajko Grgić, se u ime članova porodice zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u obnovi zapaljene kuće. „Evo danas smo primili donaciju SDA i oni su od prvog dana bili uz nas, zahvaljujući njima obezbjeđen je građevinski materijal krov i građa, zahvaljujemo načelniku Hasanbegoviću na izdašnojn pomoći lokalnih vlasti, kao i premijeru Rošiću na donaciji 5.000 maraka koje su nam itekako značile“, rekao je Grgić. I RTV Sana sa svojim osobljem, izražava podršku Grgićima i zahvalnost svima onima koji pomažu one kojima je pomoć potrebna.

SDA I DALJE UZ GRGIĆE

Sanski Most |