SDA NIKADA NEĆE ODUSTATI OD BORBE ZA BOSNU I HERCEGOVINU

SDA NIKADA NEĆE ODUSTATI OD BORBE ZA BOSNU I HERCEGOVINU

U sklopu posjete Unsko – sanskom kantonu, Predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, posjetio je i Sanski Most. Veliki broj članova, aktivista i simpatizera ove političke partije dočekao je i ugostio Predsjednika Izetbegovića na izletištu Vrše.

U delegaciji su bili i Predsjednik KO SDA USK i aktuelni ministar poljoprivrede u Vladi FBiH Šemsudin Dedić, zatim federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić, premijer USK-a, Husein Rošić i drugi visoki funkcioneri. Predsjednika Izetbegovića dočekali su Predsjednik SDA Sanski Most i federalni poslanik Asim Kamber, općinski načelnik Faris Hasanbegović, bivši načelnici Mustafa Avdagić i Sanjin Halimović te ostali predstavnici Općinske organizacije SDA.

Gosti i domaćini položili su cvijeće na šehidsko mezarje u Vršu, proučili Fatihu te se prisjetili mještana ovog sela koji su ubijeni tokom agresije na našu zemlju. Predsjednik Izetbegović se potom, u srdačnoj i ugodnoj atmosferi družio sa članovima i aktivistima SDA, a tom prilikom mještani Vrša uručili su mu i simboličan poklon, sadnicu kestena, drveta po kojem je od davnina poznat ovaj kraj. Brojne simpatizere pozdravio je načelnik Faris Hasanbegović, istakavši kako mu je izuzetna čast što može pozdraviti Predsjednika najsnažnije političke snage u BiH. Predsjednik Općinske organizacije SDA i federalni poslanik Asim Kamber, istakao je da je ova politička partija u Sanskom Mostu na vlasti duže od dvije decenije, istakavši kako je to rezultat povjerenja koje građani imaju u SDA.

„U proteklom periodu naši prioriteti bili su projekti koje su građani sami kandidirali. Zbog toga smo danas grad koji ima najveću godišnju stopu zaposlenosti u USK, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo duplo veći izvoz nego u prošloj godini. Svjedoci ste da se širom općine grade novi proizvodni pogoni i firme, a to je rezultat korektnog i transparentnog rada, vi ste to prepoznali i zato vas pozivamo da ostanete uz nas i naše lidere. U našem jedinstvu je naša snaga.“, istakao je Kamber.

Prisutnima se obratio i predsjednik KO SDA USK, Šemsudin Dedić, rekavši kako mu je zadovoljstvo biti u bazi SDA koja uvijek poklanja povjerenje ovoj političkoj partiji. „Onima koji su u našu stranku ušli kako bi ostvarili sitne pojedinačne interese nije mjesto među nama. Danas nam je više nego ikada potrebno jedinstvo i snaga i ja sam siguran da ćemo to i ostvariti, jer mi vas nikada nećemo iznevjeriti.“, istakao je Dedić.

Predsjednik Izetbegović je istakao kako je srce Bosne i Hercegovine i Krajini, gdje žive najiskreniji, najpošteniji i najvjerniji ljudi. „Prešli smo ogroman put, dugih 27 godina kako je osnovana SDA i 25 godina kako smo krenuli u odbranu naše domovine.To je put koji neki narodi stotinama godina prelaze, vratili smo državnost Bosni i Hercegovini, vratili smo demokratiju, vratili smo našem bosanskom jeziku ime, vratili integritet i dignitet, ojačali našu vjeru i ničega toga ne bi bilo bez SDA.“, rekao je Izetbegović. Dodao je kako Bosna i Hercegovina nikada nije i neće pasti, a da SDA nikada neće pristati na bilo kakvu podjelu zemlje i oduzimanje bilo kojeg elementa njene državnosti. Izetbegović je rekao kako je SDA najsnažnija politička snaga u Bošnjaka i da je prioritet buduće političke borbe na ulasku u evroatlantske integracije što će suziti prostor onima koji ne vole BiH. On je kritikovao političke snage u zemlji koje zaustavljaju donošenje zakona kojima bi se trebala omogućiti sredstva za izgradnju puteva i saobraćajnica.

Na kraju je citirao riječi rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, koji je jednom prilikom, na pitanje kako će pobjediti snage koje se bore za BiH odgovorio: „Pobjedićemo tako što će se svi naši neprijatelji umoriti, a mi se nikada nećemo umoriti i odustati od naše zemlje!“.

Nakon obraćanja Predsjednik Izetbegović proveo je vrijeme u razgovoru i druženju sa članovima i simpatizerima SDA, a mnogi su ovu priliku iskoristili kako bi fotografijom ovjekovječili taj susret.

SDA NIKADA NEĆE ODUSTATI OD BORBE ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Sanski Most |