SDA podržala projekte mjesnih zajednica

Općinski odbor SDA Sanskog Mosta, sinoć je u proširenom sastavu u prepunoj sali Općinskog vijeća, održao svoju 12. redovnu sjednicu. Na Dnevnom redu bile su tačke koje se tiču aktuelne političke situacije na Unsko-sanskom kantonu i generalno političkih kretanja u državi BiH.

Na sjednici je raspravljano i o Planu investicija, koje Općina Sanski Most zajedno sa JU Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu planira realizirati u tekućoj 2018. godini.

Predsjednik OO SDA Sanski Most Asim Kamber, prisutne je informisao o ukupnoj stabilizaciji vlasti na državnom i federalnom nivou koja će u narednom periodu omogućiti značajnu podršku nižim nivoima vlasti.

Posebno će se ta podrška odnositi na daljnje uređenje kantonalne i lokalne putne mreže i infrastrukture. Kamber je istakao i činjenicu velikog broja budžetskih stavki koje će omogućiti novi zamah investicija i ukupno privrede, sa izrazitom podrškom u zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju mladih.

Prisutnim članovima Općinskog odbora obratio se načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je govorio o radu Općine Sanski Most, projektima koji su realizirani u proteklom periodu, a potom je prezentirao i Plan investicija u 2018. godini.

Prijedlog investicija za 2018. godinu sačinjen je na osnovu zahtjeva mještana, preko organa Mjesnih zajednica, koji su osigurali i dali podršku kroz vlastito učešće, dok će za određene projekte sredstva direktno obezbjediti viši nivoi vlasti.

Plan investicija za 2018. godinu sadrži ukupno 18 projekata vrijednosti 1.625.000,00 KM. Učešće Općine Sanski Most i JU Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu je 1.136.500,00 KM, dok je predviđeno učešće građana 488.500,00 KM.

Kada se ovom planu dodaju već osigurani projekti sa državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, Općina Sanski Most će na zadovoljstvo njenih građana i u ovoj godini zabilježiti značajne rezultate.

To i jeste bio razlog da Plan investicija u 2018. godini dobije jednoglasnu podršku svih prisutnih članova Općinskog odbora SDA Sanski Most.

Općinska organizacija SDA je na kraju sjednice obavijestila predsjednike Mjesnih ogranaka da će već ove sedmice krenuti novi ciklus tribina u Mjesnim ograncima ove stranke, kako bi i najšire članstvo i građani bili upoznati sa svim aktivnostima lokalne vlasti i predstavnika SDA na višim nivoima.

SDA podržala projekte mjesnih zajednica

| Sanski Most |