SDA u otvorenom razgovoru sa Trnavcima

Mjesni ogranak SDA iz Trnove bio je domaćin javne tribine u ovoj mjesnoj zajednici na kojoj su učešće uzeli izabrani zvaničnici SDA svih nivoa vlasti. Uz načelnika Hasanbegovića, federalnog poslanika Kambera, u otvorenom dijalogu sa Trnavcima, učešće su uzeli i Predsjednik Kluba SDA u Općinskom vijeću Mensur Seferović, sa vijećnicima Zinajdom Hadžić, Sejadom Seferovićem, Elminom Hasićem, Đevadom Saleševićem i Trnavcem Muharemom Šupukom.

Načelnik Hasanbegović je prisutne članove i simpatizere SDA upoznao sa činjenicom potpune financijske stabilnosti općine, evidentnim privrednim rastom i investicijama koje su u prošloj godini bile najveće u poslijeratnoj istoriji. Poseban pomak u ovom segmentu je zabilježen i u mjesnoj zajednici – Trnova.

Hasanbegović je prisutne mještane Trnove upoznao i sa projektima koje će općinska vlast realizirati zajedno s njima i u 2018. godini. „Osim uređenja puta koji starom prugom vodi prema Usorcima, u Trnovi ćemo u ovoj godini započeti realizaciju istorijskog projekta investicije u poljoprivredi za koji je Vlada Federacije raspisala javni tender za izradu izvedbenog projekta. Riječ je o projektu navodnjavanja desne i lijeve obale Sane na području između Trnove i Šehovaca na desnoj obali, te Podluga i Pobriježja na lijevoj. Osim što će ovaj projekat omogućiti puno veći urod na poljoprivrednom zemljištu ovog područja, njegova realizacija će imati i preventivnu ulogu zaštite od poplava na ovom vodoplavnom području“, istakao je načelnik Hasanbegović u svome izlaganju.

Predsjednik OO SDA Sanskog Mosta i federalni zastupnik Asim Kamber, u svome obraćanju je istakao: „Važnost Evropskog puta Bosne i Hercegovine koja ima šansi kao i zemlje u okruženju ovaj put ubrzati. Evropskoj uniji je potreban politički stabilan Balkan i to je šansa za sve narode na ovim prostorima da postanu dio porodice evropskih država. SDA neće prihvatiti nikakve ucjene i pritiske koji bi značili daljnje slabljenje države u korist nekakvih novih teritorijalnih ili izbornih jedinica…“

Najviše pitanja mještana Trnove ticalo se poljoprivrede i podrške poljoprivrednicima. U ime poljoprivrednika, Izet Bešić je zatražio od lokalnih čelnika da se razmotri zakonska odredba koja regulira registraciju obrta u poljoprivrednih mašina na način kako je to regulisano u zemljama EU.

U ime prisutnih mještana, Predsjednik zbora građana Fadil Šupuk se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i realiziranim projektima na prostoru ove mjesne zajednice sa željom da se ova suradnja nastavi i u narednom periodu.

SDA u otvorenom razgovoru sa Trnavcima

| Vijesti |