ŠEST NOVIH PROJEKATA ZA MJESNE ZAJEDNICE

ŠEST NOVIH PROJEKATA ZA MJESNE ZAJEDNICE


Utorak, 22 Januara, 2019

U Kabinetu Općinskog načelnika danas je održan sastanak sa predstavnicim 6 partnerskih MZ koje su uključene u projekt Jačanje uloge MZ u BiH kojeg u saradnji sa UNDP finansiraju Vlade Švicarske i Švedske, kako bi se utvrdila lista projekata koji bi se realizirali tokom ove godine a u skladu sa javnim pozivom kojeg je UNDP raspisao početkom januara.

Tokom sastanka predstavnici MZ su naveli da su planirani projekti definirani kao prioritetni od strane građana na sastancima Foruma MZ, a ovom prilikom je dogovorena izgradnja odnosno rekonstrukcija sportskih terena u naseljima Mahala, Zdena i Donji Kamengrad, dok su predstavnici MZ Čaplje i Šehovci kao prioritetne projekte naveli rekonstrukciju javne rasvjete kroz uvođenje LED tehnologije. U svrhu unaprijeđenja turističke ponude, predstavnici MZ Hrustovo su naveli da će kroz navedeni javni poziv i dostupni fond pristupiti realizaciji projekta izgradnje pristupnih staza na lokalitetu Hrustovačke pećine.

Ukupni projektni fond je oko 180.000,00 KM a radi se o zajedničkim sredstvima UNDP-a i Općine Sanski Most. Javni poziv je otvoren do 15.02.2019. godine, a početak realizacije projektnih aktivnosti se očekuje polovinom tekuće godine.

ŠEST NOVIH PROJEKATA ZA MJESNE ZAJEDNICE

Sanski Most |