SIBIRSKA HLADNOĆA U SANSKOM MOSTU

SIBIRSKA HLADNOĆA U SANSKOM MOSTU


Ponedjeljak, 26 Februara, 2018

Sibirski val hladnoće u kombinaciji s novim snježnim padavinama zahvatio je područje općine Sanski Most te uzrokovao teškoće u odvijanju svakodnevnog života.

Prema meteorološkim podacima tokom proteklog dana i noći napadalo je preko deset centimetara novog snijega, a danas u jutarnjim satima izmjerena je temperatura od -9 stepeni celzijusa.S

lužbe zadužene za čišćenje i održavanje grada na terenu su od ranih jutarnjih sati, saobraćajnice se čiste, a kolovozne i trotoarske površine pokrivene su snježnim i ledenim pokrivačem koji otežava kretanje motornih vozila i pješaka.

Zbog niskih temperatura i poledice preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, ali se i pješacima poručuje da paze kako se kreću i kakvu obuću oblače i nose. Također, saobraćajnice se posipaju abrazivnim materijalom, a radnici i mehanizacija JKP „Sana“, preduzeća koje je zaduženo za čišćenje grada, uklanjaju snijeg s kolovoza i trotoarskih površina i na tim poslovima su angažirani svi kapaciteti.

U ovoj firmi ističu kako raspolažu dovoljnom mehanizacijom i ljudstvom, te dostatnim količinama abrazivnog materijala. Također, na građane i vlasnike privatnih objekata apeluje se da očiste snježne nanose ispred svojih objekata, što su i dužni učiniti na osnovu odluke o komunalnom redu.

Svi putni pravci koji spajaju grad na Sani s ostatkom svijeta su prohodni, a vozačima se preporučuje da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme . Snabdjevanje grada strujom i vodom je redovno i ne bilježe se veći problemi. Meteorolozi prognoziraju još niže temperature, tako da će Sanski Most u narednim danima biti okovan snijegom i ledom.

SIBIRSKA HLADNOĆA U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |