SJAJAN NASTUP HORA „HARMONIJA“

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2017“, sinoć je u malom gradskom parku na Zdeni, pred velikim brojem posjetilaca, održan koncert hora „Harmonija“. I ovoga puta članovi hora su se predstavili izvedbom poznatih muzičkih numera, koje su za ovu priliku posebno obrađene i prilagođene horskom pjavanju.

Hor „Harmonija“ već nekoliko godina sa dosta uspjeha djeluje u sastavu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira, pod dirigentskim vođenjem profesorice Alme Karabeg. U njihovom repertoaru pretežno su zastupljene tradicionalne i duhovne pjesme balkanskog podneblja, kao i moderne kompozicije koje su adaptirane za horsko izvođenje. Njihovi nastupi pretežno su vezani za značajnije datume, državne i vjerske praznike, godišnje koncerte kao i druge svečanosti, a pored nastupa na području sanske općine, u proteklom periodu hor je imao nekoliko nastupa i u drugim bh. gradovima, ali i susjednim državama.

Ono što je bitno istaći jeste da krajem augusta hor „Harmonija“ ide u Makedoniju, u Ohrid, na Horski festival, gdje će predstavljati svoj grad, i Bosnu i Hercegovinu.

SJAJAN NASTUP HORA „HARMONIJA“

| Sanski Most |