SJEDNICA U DUHU OTVORENE I KONSTRUKTIVNE RASPRAVE

Na danas održanoj 21. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most razmatralo se 11 tačaka dnevnog reda.

Za razliku od nekih ranijih, ova sjednica protekla je u izuzetno tolerantnoj atmosferi uz otvorene i konstruktivne rasprave.

Vijećnici su raspravljali i usvojili prijedloge odluke o usvajanju i provođenju nacrta izmjena i dopuna Regulacionog plana „Lijeva obala 1“ . Izmjene i dopune prezentirala je Nataša Mandić, predstavnica Instituta za urbanizam Banjaluka, ustanove koja je bila autor ovog dokumenta. Konkretno, pomenute izmjene i dopune su se odnosile na četiri lokacije koje su bile obuhvaćene njima, a istaknuto je kako se na ovaj način gradnja na ovim lokalitetima želi staviti unutar zakonskih okvira.

Također, Općinsko vijeće usvojilo je i prijedlog odluke o usvajanju i provođenju izmjena i dopuna Urbanističkog projekta za parcelu u Banjalučkoj ulici gdje izgrađen stambeni objekat. Jednoglasnom odlukom vijećnika usvojeni su je prijedlzi odluke o privremenom korištenju privatnih površina na području općine Sanski Most, prijedlog odluke o utvrđivanju prosječne građevinske cijene jednog metra kvadratnog korisne stambene površine u 2018. godini, kao i prijedlog o utvrđivanju visine rente po zonama za 2018. godinu.

Odlukom vijeća igralište DTV „Partizan“ dato je na upravljanje Javnom preduzeću „Gradska dvorana“, a ova odluka je obrazložena namjerom da se ovaj sportski kompleks kvalitetnije održava.

Vijećnici su također razmatrali i izvještaje o radu javnih preduzeća“ Veterinarske stanice, RTV „Sane“ i Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu i ovi izvještaji su potom, uz određene prijedloga i sugestije usvojeni.

Predsjednici Klubova političkih partija su potom za RTV „Sanu“ prokomentarisali danas održanu sjednicu i odluke koje su je okarakterisale.

SJEDNICA U DUHU OTVORENE I KONSTRUKTIVNE RASPRAVE

| Sanski Most |