SKLOPLJENO NOVIH 150 UGOVORA O ODVOZU SMEĆA

U protekla dva mjeseca oko 150 domaćinstava na području Općine Sanski Most sklopili su ugovore s JKP „Sana“ o odvozu smeća. U ovom preduzeću kažu kako nisu nezadovoljni do sada ostvarenim, mada su očekivali sklapanje većeg broja ugovora.

Prema riječima tehničkog direktora u ovom preduzeću, Faruka Alagića, inkasanti JKP „Sana“ su u pratnji komunalnih redara obišli veliki broj domaćinstava koji nije imao sklopljene ugovore o odvozu smeća. On je istakao kako će ove aktivnosti biti nastavljene i u budućem periodu te pozvao na poštivanje zakonskih propisa i općinske odluke o komunalnom redu. Podsjećamo da se ovom odlukom propisuje zakonita obaveza svih domaćinstava, fizičkih i pravnih subjekata o sklapanju ugovora o odvozu smeća.

Prema ranijim procjenama iz ovog preduzeća, više od tri hiljade fizičkih i pravnih lica na području Sanskog Mosta nema sklopljene ugovore o odvozu smeća sa Javnim komunalnim preduzećem „Sana“ i pored toga što je to zakonska obaveza. „Zbog ovog problema imamo velike poteškoće u poslovanju. Sem toga, to je i ekološki problem, jer se smeće nekontrolisano odlaže na brojnim divljim deponijama, u rijeci Sani ili na drugim mjestima, te se na taj način zagađuje životni prostor.“, rekao je Alagić. Dodao je kako bi se sklapanjem novih ugovora stvorile pretpostavke za dodatno zapošljavanje i bolje poslovanje JKP „Sana“.

I pored toga što se nalazi u stečaju, ovo preduzeće u poslednjih nekoliko godina postiže veoma dobre rezultate u svom poslovanju.

SKLOPLJENO NOVIH 150 UGOVORA O ODVOZU SMEĆA

| Vijesti |